OneShape


Új Ni-Ti gyökértágító – Komplett gyökércsatorna tágítás egyetlen gyökértágítóval!

 

A Micro-Mega új Ni-Ti gyökértágító rendszere, mely mindössze egyetlen gyökértágítóval teszi lehetővé a gyökércsatornák feltágítását.

 A OneShape egy innovatív, új találmány, melynek használatával leegyszerűsítheti a kezelést és rengeteg időt spórolhat meg, hisz az eljárás négyszer gyorsabb, mint a hagyományos módszerek.

Innovatív design:

A One Shape gyökértágító 3 különböző keresztmetszettel rendelkezik a gyökércsatorna 3 különböző zónájához igazítva, mely a tágítást folyamatos, kör-körösmozgással végzi. Ez nagyobb rugalmasságot enged, optimalizálja a vágás hatékonyságát a különböző zónákban és hatékonyabb törmelékeltávolítást tesz lehetővé. 

Gazdaságos felhasználás:

A OneShape használható a hagyományos könyökdarabokkal és endodontiai motorokkal. Használja a már meglévő könyökdarabját és vásároljon egyetlen gyökértágítót!

ABC (Anti Breakage Control): A tágító apikális megszorulás esetén kicsavarodik, jelentősen csökkentve a tű eltörésének esélyét. 

Steril és azonnal felhasználható.

Protokoll

Kezdeti penetráció

1) K file (N.10)

2) K file (N.15)

Első lépésben egy hagyományos kézi, 10-es méretű (lila) tűvel vizsgáljuk meg a csatorna átjárhatóságát és anatómiáját, kiegészítve a pre-operatív röntgenfelvételt.

3) G-file (G1 + G2)

Ha nem tudjuk elérni az apexet a 15-ös méretű tűvel, használjuk a G-file (G1 + G2) szűk csatorna tágítót. Az G1 tágítót 400 rpm fordulaton szabad használni, egészen addig, amíg a munkahosszt el nem érjük. Ezután ugyanígy használjuk a G2 tágítót, majd a végén a kézi tűvel újra vizsgáljuk meg a csatorna átjárhatóságát és mérjük fel újra a munkahosszt.

 

Ajánlott az ENDOFLARE (bemenet-tágító) használata is.


4) OneShape (No. 25, 6%, L25) classic 


 

Működtetés

Az eszközt csak állandó sebesség mellett szabad használni (350-450 rpm), kis lépésekben előrehaladva, összesen 3 menetben.

Az első menetben használja a tágítót a munkahossz 2/3-ig, majd az eszközt húzza ki a csatornából és tisztítsa meg a törmeléktől. A tágítót nyomás nélkül kell felfele vinni.

A második menetben tágítsa fel a gyökércsatornát úgy, hogy 3 mm-el a munkahossz elérése előtt az eszközt húzza ki a csatornából és tisztítsa meg.

A harmadik menetben érje el a munkahosszt.  

 

 

 

Egy OneShape gyökértágítót összesen egy foghoz használjon! A tágító többszöri használata jelentősen megnövelheti a tű eltörésének esélyét.

Síkosítás

A csatornát minden eszköz használata előtt és után nátrium hipoklorittal öblítsük (2,5% vagy 5%). A kelátképző hatású EDTA Cream használata erősen ajánlott!

 

Kiszerelés:

OneShape Discovery Kit-2 (cikkszám: 51400091-2)

Tartalom:

  • 3 bliszter (5db/bliszter) OneShape (No. 25, 6%, L25) classic
  • 1 db. Endoflare (bemenet tágító)
  • 1 db. G-File G1 (L25) classic (szűk csatorna tágító)
  • 1 db. G-File G2 (L25) classic (szűk csatorna tágító)
     

 

 

 
Adatvédelmi nyilatkozat