HÍREK

2,5 % kamat, NHP-HAJRÁ!Extraorális extra erős szívórendszer - elszívja a nyálpermetet a szákjözelből A-dec ajánlásai a COVID-19 vírussal szembeni infekció kontrollraA-dec ICX útmutató a fogászati kezelőegységek víz útjainak karbantartásáraTeendők az A-dec fogászati kezelőegységekbe épített METASYS szívó-szeparátorok leállítása illetve újraindítása soránKoronavírus (2)Koronavírus (1)A-dec 500BCS 9600 CBCT szkennerA-dec 30 évHonvédorvosSzakképzett fogászati röntgenasszisztens120 éves a HonvédkórházAz A-dec és a Dent-East harminc éves együttműködése – emléktáblát kaptunk az A-dec-tőlSzakképzett fogászati asszisztens 12 jó érv, hogy miért válasszuk az A-dec kezelőegységeketGINOP 2-1.8-17 Pályázati feltételek részletesebbenÚjra megjelent a GINOP 2.1.8-17, új eszköz beszerzésre szóló pályázat, intenzitása 50 % és összege 5-30 MFtA-dec fogászati kezelőegység és bútor konfigurációkA-dec Szerviz Konzultáció a Dent-East-nél 2017.04.28.Fogászati röntgen asszisztens és recepciós munkatárs kereséseVárkert Bazár, 2016-10-04Vásároljon a Dent-East-nél és váltsa be ajándék kuponját a GC standján a Balogh Károly sétány 7 alattCBCT oktató videók honlapunkonA-dec nemzetközi szerviztanfolyam Budapesten, 2016.03.17-18.A várakozásnak vége!
A CS 8100 3D a csúcsminőségű 3D képalkotás újdonsága
Megnyílt a Carestream Dental Fogászati Röntgen CentrumA-dec fogászati egységkészülékek mostantól új, 5 év, A-dec gyári garanciával, régi árakon vásárolhatókSzakképzett röntgen asszisztensMr. André Goodfriend Nagykövet-helyettes úr (USA) látogatása a debreceni Fogorvostudományi Karon Sajtóközlemény CS 8100 3D és RVG 6200 az Amerikai Endodonciai Társaság ezévi kongresszusánMini Dental Implant (MDI) – Újra a köztudatbanKen Austin az A-dec tulajdonosa, a fogászati ipar ikonja, feleségével Joan-nal 1964-ben alapította meg az A-dec-etA-dec üzenete:
prioritás az ergonómia
Dr. Henderson kerékpár versenyző is lehetneA-dec realitás 1,97 %
23 év alkatrész átlagköltsége
732 gépre számolva
Carestream CS 8100 új generációs digitális panoráma röntgenkészülékDental World 2012Carestream Kodak Innovation Tour, ismét BudapestenJobb, gyorsabb, olcsóbbMDI- Mini Dental Implant - az ATV JAM Light reggeli műsorában

Sajtóközlemény CS 8100 3D és RVG 6200 az Amerikai Endodonciai Társaság ezévi kongresszusán

Sajtóközlemény:

Az Amerikai Endodontológusok Egyesületének éves ülésén a Carestream Dental bemutatta legújabb digitális képalkotási eszközeit.
 
Az új termékek ágazatvezető technológiát jelentenek a gyökérkezelési piacon.
 
Washington – Az Amerikai Endodontológusok Egyesületének (AAE) április 30-a és május 3-a között, a National Harbor, Md-beli Gaylord Nemzeti Üdülő- és Konferencia Központban tartott éves ülésén két új terméket mutatott be a Carestream Dental.
 
A CS 8100 3D és az RVG 6200 kibővítik a gyökérkezelést végző orvos diagnosztikai lehetőségeit és gördülékenyebbé teszik a napi munkamenetet.
 
 
A CS 8100-zal készíthető, kiváló minőségű 2D panoráma-képekre alapozva a CS 8100-as immár 3D képalkotásra és 3D modellek szkennelésére is képes. A rendszer 3D képalkotási technológiája 1:1-es pontosságú, torzításoktól és átfedésektől mentes felvételeket készít. A választható 3D programok segítségével a szakorvos megadhatja a kép méretét, felbontását és a használni kívánt sugárdózist. Rendelkezésre áll az EndoHD mód (5 cm x 5 cm) is, nagy felbontású, 75 µm-es pontosságú felvételeket készíthetünk a foggyökér és gyökércsatorna morfológiájának legapróbb részleteiről is.
 
„Az endodontológusok körében már nagy népszerűségnek örvendő CS 9000 3D-hez hasonlóan a CS 8100-at is kiegészítettük a számukra fontos, nagy teljesítményű 3D-s képalkotási opcióval” mondta Jordan Reiss, a Carestream Dental 3D képalkotási részleg Egyesült Államokbeli eladási osztályának igazgatója. „Azok a praxisok, amelyek eddig nem tudtak beruházni a 3D képalkotási technológiába, most megtehetik.”
 
 A CS 8100 3D kompakt, kis helyen is elfér, így a rendelőben könnyen elhelyezhető. A rendszer része a motoros magasság-beállítás, melynek segítségével bármilyen magasságú, valamint kerekes székes páciensről  is könnyedén készíthető felvétel. A CS 8100 3D okos csutorája, a lézer kiiktatása, a rezgésmentes forgató motor és az integrált  kapaszkodók megkönnyítik a páciens pozícionálását. Így kisebb eséllyel kell megismételni a felvételt. A készülék ezen kívül a Flash Scan módban készült gyors felvételek révén a biztonságosabb vizsgálatok végzését is megkönnyíti. Továbbá a képek megoszthatók pendrive, CD/DVD, e-mail vagy könnyű képernyőkép mentés útján. Az egyszerűbb együttműködés kedvéért mind a 2D nézőke, mind a teljes 3D software ingyenesen megosztható a kollégákkal és a referáns fogorvosokkal.
 
 
RVG 6200 új generációs direkt digitalizáló szenzor
 
A szintén az AAE éves ülésén bemutatott RVG 6200 a Carestream Dental legújabb digitális intraorális szenzorja. Az RVG 6200 a tartós digitális szenzorok hagyományait viszi tovább, tovább finomítva a fogorvosi digitális technológiát. Egyszerű, három lépésből álló felvétel-készítési eljárást tesz lehetővé: elhelyezés, exponálás, megtekintés. Az orvos egyszerűen elhelyezi a szenzort a páciens szájában és elkészíti a felvételt. A kép pillanatokon belül megjelenik, így téve még hatékonyabbá a munkamenetet.
 
Az RVG 6200 nagy felbontású, film-minőségű digitális képekkel segíti a pontosabb diagnózist. Az RVG 6200-hoz tartozik továbbá egy megfelelő dózis-indikátor is, amely érzékeli az alul- illetve túlexponálás veszélyét. Így a fogorvos még időben igazíthat a beállításokon és csökken annak az esélye, hogy a felvételt meg kelljen ismételni. Ezen kívül a korábbi, RVG 6100-ason megtalálható, a vezeték közepén lévő ki/bekapcsoló gomb eltűnt. Ez azt jeleni, hogy az RVG 6200 mindig bekapcsolt, felvételre kész állapotban van.
 
A gyökérkezelést végző orvos az RVG 6200 endodonciai szűrője segítségével állíthatja be a kívánt kontrasztot, ami a kép teljes szélességében optimalizálja a kontraszt-értékeket, így könnyítve és gyorsítva meg a diagnózist. A rendszer egyszerűen kezelhető élesség-szűrője segítségével a fogorvos a képet a számára legmegfelelőbb módon állíthatja be. A szűrő a kontraszt változásait valós időben jeleníti meg. A csúszkán található hat különböző élesség-beállítás, többek között egy, a gyökérkezelési eljárásoknál használt extra éles szűrő, segítségével a szakorvos biztosan megtalálja a számára legideálisabb endodontiai képkezelési eljárást.
 
„Az RVG 6200 kiváló új darab  az eddigi megbízható digitális intraorális szenzorok sorában” mondta Reiss. „A CS 8100 3D-vel együtt az RVG 6200 további bizonyságát adja a Carestream Dental az iránti elkötelezettségének, hogy a lehető legkiválóbb, legmagasabb felbontásra képes képalkotási technikával lássa el az endodonciát végző szakorvosok közösségét.”
 
Standard, hátsó-bemenetes, a behelyezést megkönnyítő kábele mellett az RVG 6200 kialakítása a páciens kényelmét szolgálóan ergonomikus. A szenzor kábele az előző RVG modellekénél 20%-kal vékonyabb, valamint kisebb a burkolata is. Található benne egy teflon borítás is, ami csökkenti a kábelben a drótok súrlódását. Továbbá a rendszer most már közvetlenül csatlakoztatható a felhasználó számítógépéhez egy standard USB kábel segítségével. Az egyszerűbb telepítés érdekében az RVG 6200 használható a TWAIN-kompatibilis, harmadik féltől származó software-ekkel.
 
A korábbi RVG szenzorokhoz hasonlóan az RVG 6200 szenzor is tartós. Ütésálló burkolatát arra tervezték, hogy ellenálljon a harapásnak, ütésnek és esésnek. Ezen kívül teljesen vízálló, így fertőtlenítő oldatba merítve tisztítható és ellenáll a korróziónak.
 
Mind a CS 8100 3D, mind az RVG 6200 szoftvere könnyen integrálható az ismert  endodonciai praxis-szervező programokba, mint például  a TDO, a PBS Endo és az EndoVision.
 
Adatvédelmi nyilatkozat